MARIPOSA FOOD CO-OP

2012 | Philadelphia, PA

Putting into practice a Greening Groceries research project completed for The Food Trust, Re:Vision designed the adaptive re-use of a 5,000 sf Greek-revival style bank in West Philadelphia into an appealing food-shopping venue for Mariposa Food Co-op. The project was designed to be developed in three phases, including retail space, community gathering, and a roof top farm. Re-using the old bank building presented the team with opportunities to uncover and repurpose existing materials, such as terrazzo flooring and former marble wall panels which became countertops. An open layout coupled with light tubes greatly improves the shopping and working environment, as well as energy efficiency. Given that grocery store utility bills are dominated by lighting and refrigeration, the team selected high-efficiency refrigeration units circulating benign glycol and added tube skylights and daylight sensors to minimize lighting demand. Open refrigerator cases were also limited and outfitted with night curtains. The layout was designed for visual and physical connectivity among spaces to provide transparency that is essential for the Co-op’s collaborative environment.

AWARDS

Grand Jury Prize for Preservation/Renovation, Preservation Alliance of Greater Philadelphia: 2012

OTHER PROJECTS