BRAUNBECK RESIDENCE

2020 | Newtown Square, PA

Many homeowners would have walked away from this Newtown Square property with its chronic water problems and terminally awkward layout. But the owners had a vision that it could be transformed into a light-filled, minimalist refuge from a hectic world.

Working together closely, Re:Vision and the owners simplified and reduced the building footprint while turning a partial second story into a spacious, full-height space with vaulted ceilings. The ground floor was opened up, including strategically placed windows and doors to complement existing openings and connect with the expansive backyard. A continuous layer of insulation and weather barrier was carefully added over the multiple existing wall types (stone, block, and woodframe). The site around the house was regraded to prevent future water issues.

This gut renovation is made to last!

OTHER PROJECTS