WILLIAM PENN HOUSE

2015 | Philadelphia, PA

William Penn House is a Cooperative Apartment Building with ground-floor commercial, a multi-story parking deck, and 25 floors of residences.  Before making major capital upgrades to the 1965 building, the Board requested recommendations for sustainable building system replacements, maintenance, and planned enhancements, as well as cost-benefit analysis of the options.  Re:Vision led the multi-disciplinary building investigation and generated the final report for the study, which includes:

  • A detailed analysis report with ROI related to: Common Area Lighting, HVAC, Elevator Systems, Domestic Hot Water, Plumbing, Steam System, Solar Projects, and Building Enclosure.
  • Contractor Green Guidelines for building renovations, including plumbing fixture and fittings, paints, sealants, lighting, materials and construction waste.
  • Graffiti Reduction Plan
  • Green Roof Feasibility Study

OTHER PROJECTS