Sustainability Lens: Adaptive Reuse

Best Made Center/Synergis

Best Made Center/Synergis

With an eye for the creative re-use of industrial sites, developer/builder Gorski Engineering set their sight on the sprawling 65,000 sf former home of the Best Made Silk Hosiery Company in the heart of a historic borough. Re:Vision worked closely with Gorski to conceptualize a redevelopment plan for the new “Best Made Center” which selectively […]

Braunbeck Residence

Braunbeck Residence

Many homeowners would have walked away from the existing Newtown Square property with its chronic water problems and awkward layout.  But the owners had a vision that it could be transformed into a light-filled, minimalist refuge from a hectic world.  Working closely together, Re:Vision and the owners simplified and reduced the building footprint while turning […]

Musconetcong River Resource Center

Musconetcong River Resource Center

The River Resource Center in Asbury, NJ transformed a graphite mill ruin into a thriving home for Musconetcong Watershed Association (MWA). The River Resource Center takes full advantage of its perch above the Musconetcong River with thoughtful viewpoints from MWA offices and community meeting spaces, exterior viewing platforms, and ground level kayak storage for watershed […]

Mariposa Food Co-Op

Mariposa Food Co-Op

Putting into practice a Greening Groceries research project completed for The Food Trust, Re:Vision designed the adaptive re-use of a 5,000 sf Greek-revival style bank in West Philadelphia into an appealing food-shopping venue for Mariposa Food Co-op. The project was designed to be developed in three phases, including retail space, community gathering, and a roof […]

Old City Loft

Old City Loft

With plans to relocate to Philadelphia, the Hawaii-based Owners selected Re:Vision to work with their realtor to evaluate multiple properties for architectural potential. Once the right property was found, Re:Vision collaborated with the couple (one of whom was an architect for a university) to generate the design for an age-in-place gut rehab of the two-level […]

Scroll to Top